24 Mayıs 2016 Salı

pablo pıcasso eserleri ile ilgili görsel sonucuPicasso 25 Ekim 1881' de Malaga  İspanya’da doğar. Babası bir resim öğretmenidir. Küçük Picasso'daki yetenek kısa sürede keşfedilir. Pablo Picasso yazı yazmadan önce resim yapmayı öğrenir. 1895'te Barcelona Güzel Sanatlar Okulu'na girer. 1901' den itibaren anne soyadı olan Picasso'yu kullanmaya başlar. Desenleri İspanyol bir dergi olan Juventut' ta yayımlanır.

1900'de ilk kez Paris'e gitti. Dönemim yenilikçi sanatçılarının yaşadığı Monmartre semtinde bir süre yoksulluk içinde yaşadı. Picasso yaklaşık 1901-04 arasındaki ilk dönem yapıtlarında sıradan insanların sirk palyaçolarının akrobatlarının resimlerini yaptı. Büyük kentlerdeki yaşam kadar sirk yaşamı da ilgisini çekiyordu. Ne var ki tablolarında bu yaşamın hüzünlü yanını yansıttı. Sanatçının bu dönemi 'Mavi Dönem' olarak tanımlanır.Dört çocuğu olmuştur.
=== Mavi Dönem picasso bu dönemi 1902 ile 1907 tarihleri arasında yaşamıştır.bu dönemde karısını kaybetmiştir.bu resimlerinde sadece mavi ve siyah tonunda renkler kullanmakla da anlatmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder